Vilka är mest för/emot djurförsök?

Vilka är mest för eller emot djurförsök? Unga eller gamla?

I undersökningen "allmänhetens syn på djurförsök", visar det sig att yngre är mer emot djurförsök än äldre. Bland människor som är 16-29 år är 36% helt emot djurförsök även om det är till medicinskt syfte medan det endast är 17% helt emot det i åldersgruppen 30-44år.

Att det finns skillnad i vad åldersgrupperna tycker är nog inte så konstigt. Jag vet inte hur länge denna etiska fråga har varit aktuell, men jag får en känsla av att det är först på senare år som den blivit så stor som den är. Ju högre upp bland åldrarna man går tror jag att procenten som är emot det kommer sjunka eftersom att ju äldre den man pratar med är så ser dom djuren mer och mer som ett redskap. Och det är just så dom behandlas i försöken, som ett redskap och inte som de levande varelserna de faktiskt är!


Kommentarer
Postat av: Jonas

Intressant undersökning. Bra resonemang, framförallt funderingen om hur länge djurförsök som etisk fråga har varit aktuell är mycket intressant och värd att ta med vid en analys och ett resonemang om de olika sidornas åsikter.

2010-02-17 @ 14:54:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0